Što se dobije ako kombinirate najbolji španjolski pršut, najbolji katalonski ‘Coca’ kruh i kulturu bicikla? Tim koji stoji iza dizajna ovog fast fooda dobio je pršut na kotačima – i jednostavno tako nazvao restoran. Ham on wheels nedavno je otvoren u Barceloni i zasigurno je jedan od najzanimljivijih projekata u sferi dizajna interijera u posljednje vrijeme.
Riječ je o restoranu vrhunske katalonske brze hrane u malom urbanom prostoru koji pršti bojama, mirisima i okusima. Tim je u obzir uzeo nekoliko polaznih ideja. Prva je da najbolji pršut daju najbolje i najsretnije svinje koje se slobodno kreću u prirodnom okruželju – dizajneri su ih stoga zamislili kako se kreću po Barceloni. Od naoko naivne ideje nastala je ideja za dekoriranje jednog zida.
Najupadljiviji element dizajn je svakako podna obloga koja imitira prometna rješenja za bicikliste u karakterističnim bojama i oblicima – prometnim oznakama vješto su dočarali pravi promet.
Da je hrana posljednjih godina postala pravo dekorativno sredstvo nije tajna. Umjesto da stoji skrivena u spremnicima, u ovom sluaju krasi strop i stvara topao ugođaj u prostoru. Dodatnu dozu stila dale su i staklenke za “Pa amb tomàquet”, još jedan katalonski gastronomski specijalitet. Staklenke su posložene tako da stvaraju mozaik rajčice sastavljen od heksagonalnih staklenki.
Dizajnerska rješenja i arhitekturu prostora potpisuje španjolski studio External Reference Architects. Nađete li se u Barceoni, svakako predlažemo da posjetite i ovaj mali fast food restoran.
Što kažete na interijer? Recite nam u komentaru!
Via Behance