San Canzian proglašen najboljim boutique hotelom u Hrvatskoj

Istarski boutique hotel San Canzian, koji smo posjetili u 25. sezoni emisije InDizajn, ovih je dana osvojio jedno od najvažnijih priznanja domaćeg turizma na Godišnjim hrvatskim turističkim nagradama.


Prije dvije godine, u 25. sezoni emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec, zavirili smo u malo srednjovjekovno mjesto Mužolini Donji smješteno između Buja i Grožnjana i ondje posjetili jedan jedan od najposebnijih hotela u Hrvatskoj. Tada smo prvi put ispričali priču o San Canzianu, boutique hotelu koji funkcionira poput malenog sela, s kućicama za goste i centralnom građevinom u kojoj su recepcija, restoran i zajednički sadržaji. 

Foto: San Canzian

Danas, s ponosom možemo objaviti da je San Canzian upravo proglašen najboljim boutique hotelom u Hrvatskoj na Godišnjim hrvatskim turističkim nagradama. Dodjela nagrada održana je 20. studenoga 2025. u dubrovačkom Revelinu, u sklopu Dana hrvatskog turizma. Riječ je o jednom od najvažnijih priznanja u domaćoj turističkoj industriji, koje dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Foto: San Canzian

Priča koja je počela iz ljubavi prema hotelijerstvu

Kad smo ga posjetili prije više od godinu i pol dana, direktorica Ivana Labudović  ispričala nam je priču o nastanku hotela. Vlasnici su, zbog ljubavi prema hotelijerstvu i želje da ožive mjesto, pronašli malo istarsko selo i odlučili stvoriti boutique hotel čvrsto povezan s lokalnom tradicijom i prirodom.  

Foto: San Canzian

U cijeli koncept uređenja uklopljeni su i principi samoodrživosti kao što su niskoenergetske kuće i biopročišćivač za navodnjavanje zelenih površina.

Foto: San Canzian

Simbol istarskog luksuza

Kombinacija vrhunske gastronomije, suvremenog dizajna, tradicije i individualnog pristupa gostu učinila je San Canzian jednim od najprepoznatljivijih boutique hotela u Hrvatskoj, što je ova nagrada još jednom i potvrdila.

Foto: San Canzian

Čestitamo cijelom San Canzian timu na ovom velikom uspjehu, a vas pozivamo da se prisjetite našeg priloga iz 25. epizode na linku u nastavku.